Грета Гъруиг режисира Марго Роби

16.07.2019 г.
Грета Гъруиг режисира Марго РобиТолкова имена се изредиха около този проект, но май вече всичко се нарежда добре. Може да звучи изненадващо, но Грета Гъруиг и Ноа Баумбак, работили заедно по независимите хитове с култов статус „Франсис Ха“ и „Госпожица Америка“, ще подготвят заедно сценария на бъдещия хит "Barbie" за популярната кукла на Mattel. По всичко изглежда, че актрисата, дебютирала успешно в режисурата, ще бъде и режисьор на проекта, в който главната роля ще изпълнява Марго Роби.

Гъруиг бе отрупана с награди за своя първи режисьорски опит „Lady Bird“, донесъл й номинации за „Оскар“ за режисура и оригинален сценарий. Тя вече завърши снимките на своята версия по класическия роман „Малки жени“, чиято премиера очакваме в края на годината.

Баумбак пък бе номиниран за „Златна палма“ за последния си филм от 2017 г. „Историята на семейство Майеровиц“ с Адам Сандлър, Бен Стилър и Дъстин Хофман. Предстоят му снимките на нов филм със Скарлет Йохансон и Адам Драйвър.

Роби ще е продуцент на филма и това ще е поредният й опит на това поприще след „Хищни птици“, който очакваме с нетърпение през февруари 2020 г., както и все още неозаглавен проект по пиеса на Шекспир, снимките на който предстоят по-късно тази година. Продуцент ще е и Роби Бренър от Mattel Films.

От години се говори за създаването на филм за куклата Барби. Първоначално проектът бе разработван от Sony, а за главната роля бе определена Ейми Шумър. Впоследствие тя бе заменена от Ан Хатауей, но и тогава нещата не потръгнаха. След това Warner Bros. се пребориха за правата и ангажираха своята любимка Роби, която подписа договор за ролята в началото на тази година.
Copyright © 2024 Dir.bg.