Ярост" и..."/> Кино

Дейвид Ейър прави военен филм за Lionsgate

09.08.2019 г.
Дейвид Ейър прави военен филм за LionsgateРежисьорът на "Саботаж", "Ярост" и "Отряд самоубийци" преговаря с Lionsgate за режисьорския стол на танковия трилър "Ел Аламейн" (El-Alamein) със сюжет от Втората световна война, развиващ се в Северна Африка. Истинската история за поредица от епични кървави битки изправя немския фелдмаршал Ервин Ромел срещу Осма армия на Великобритания, водена от генерал Бърнард Монтгомъри. Заглавието на лентата е името на град Ел-Аламейн в Египет, на брега на Средиземно море.

Първоначалният сценарий е написан от Дейвид Селф, познат с текстовете на "Свърталище на духове" и "Път към отмъщение", но последната версия е на младия Джеймс Койн. Лоренцо ди Бонавентура ("Di Bonaventura Pictures") и Марк Вахрадиън ("Paramount Pictures") са продуценти заедно с родения в Германия Томас Аугсбергер ("Eden Rock Media"). Плановете за снимките са да започнат в началото на следващата година.

За "Лайънсгейт" това е сериозен ход, отбелязва изданието Deadline, като подчертава ролята на Джо Дрейк, президент на Lionsgate Motion Picture Group и на Нейтън Кахейн, президент на "Motion Picture Group" към Lionsgate.
Дейвид Ейър пък наскоро завърши криминалния трилър "The Tax Collector" по свой сценарий, в който играе Шая ЛаБаф, а преди това режисира за Netflix фентъзи екшъна "Bright" (2017) с участието на Уил Смит, Джоуел Еджъртън и Нуми Рапас.

През 1942 година, след като британските войски разбиват италианските в Северна Африка, Ромел се придвижва на изток с цел да блокира Суецкия канал. Англичаните се укрепват при Ел-Аламейн и спират прехода на немците през Египет. Сраженията започват на 23 октомври и завършват 12 дни по-късно, като с помощта на австралийски и новозеландски части съюзниците печелят - Ромел съобщава това на Хитлер, но му е отказано да отстъпи. Въпреки това Ромел изтегля войските си, изоставяйки италианските си колеги на произвола на съдбата.

От страна на Lionsgate, проектът е под контрола на старши вицепрезидента Джеймс Майърс.
Copyright © 2024 Dir.bg.