Момчета за пример“ начело на боксофиса

19.08.2019 г.
„Момчета за пример“ начело на боксофисаВсички очакваха „Бързи и яростни: Хобс и Шоу“ да остане за трети пореден път на върха на боксофиса. Вместо това, новата комедия Момчета за пример“ дебютира повече от успешно и с 21 милиона долара успя да превземе върха в САЩ.

Явно зрителите са зажаднели за добра комедия. Филмът с Джейкъб Трембли се очертава като най-успешната забранена за малолетни зрители комедия за тази година, задминавайки заглавия като „Ченге под наем“ и „А дано, ама надали“. Това е и първата комедия на Universal, което дебютира на върха след „Голямата работа“ с Мелиса Маккарти отпреди малко повече от три години.

Вече втори е бившият шампион „Бързи и яростни: Хобс и Шоу“. Филмът с Джейсън Стейтъм и Дуейн Джонсън добави нови 14,1 милиона долара към сметката си в САЩ, която набъбна до 133 милиона. Той спечели и още 45,7 милиона в останалатас част от света, като от тях 15 милиона са от дебюта му в Южна Корея. Другата седмица се очаква с интерес и как ще стартира новият хит в Китай. За момента той е спечелил общо 437 милиона долара.

Отново на трето място в САЩ е „Цар Лъв“. Най-касовият игрален филм на „Дисни“, извън филмите на Марвел и „Междузвездни войни: Силата се пробужда“, спечели 11,9 милиона за този уикенд и вече има общо малко над 496 милиона долара в САЩ. В останалия свят приходите му са 33,8 милиона и вече достигнаха общо 1,435 милиарда долара. Така се нарежда на 9-о място сред най-касовите филми на всички времена, изпреварвайки „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“.

Макар че остана на 8-о място в САЩ, новият филм на Куентин ТарантиноИмало едно време... в Холивуд“ е най-гледаният хит в останалия свят с приходи 53,7 милиона долара. Това е най-силният старт за филм на култовия режисьор, изпреварвайки с 30% резултатите на „Джанго без окови“.
Copyright © 2024 Dir.bg.