"Глория" - филм за болезнените промени в живота

Глория / Шарън Стоун/ оцелява след повечето от доста рискованите си връзки – този път обаче тя тя се е захванала с човек, който е истинско бедствие – той би могъл да я убие.
“Глория” е продукция на “Къламбия пикчърс”, представена от Мандълуй Ентъртейнмънт Презънтейшън. Филмът доказва че една промяна може да бъде болезнена, макар и възможна. Режисьор на продукцията е Сидни Ламет, продуценти – Гари Фостър и Лий Рич, сценарист е Стивън Антин, изпълнителни продуценти са Дж. Мак Браун и Чък Байндър. В главната роля е звездата на не един филм, номинираната за няколко награди на Академията за киноизкуство – Шарън Стоун. Тук тя е в ролята на жена, която до този момент е в състояние да се справи с всичко, което животът подхвърля на пътя й.
Току-що излязла след излежаване на тригодишна присъда в затвора във Флорида – пожертвувала се заради своя приятел – бандита Кевин, Глория нарушава веднага дадената дума и се връща в Ню Йорк, където я очаква мрачно бъдеще изпълнено с неспазени обещания. Отчаяна и озлобена, тя си промня всички свои умения, всичко което е научила в кухнята на ада и започва да ги използува – този път обаче в името на доброто. По стечение на обстоятелствата става защитник на едно упорито и вироглаво шестгодишно момче – Ники / Жан – Люк Фигероа /, чието семейство е унищожено от криминално проявените приятели й съратници. Това хлапе знае неща, които биха могли да пометат цяла една подземна империя.
Глория се движи със скоростта на светлината, но държи всичко под контрол. И ето сега е принудена да се лута из улиците на Ню Йорк, обременена от носенето на необичаен товар – дете, което тя дори не харесва и разбира . И за да станат нещата още по-лоши, хлапакът има ужасно мнение за нея. Докато животът на Глория се изплъзва от контрола й, тя внезапно осъзнава, че бандитите са решили да убият не само хлапето, но и нея самата.
Неусетно, тези двама неудачници, принудени да живеят заедно от прищевките на съдбата, се променят взаимно. Глория намира пукнатината в ситуацията и през нея се завръща към отминалото детство, а хлапето й открива една непозната страна от живота, давайки й повече любов от всички мъжкари, които е познаваля до сега, взети заедно.
Copyright © 2024 Dir.bg.