Задава се филм за Би Джийс

1.11.2019 г.
Задава се филм за Би ДжийсParamount обединяват сили с компанията Sister и продуцента на „Бохемска рапсодия“ Греъм Кинг за биографичен филм за Bee Gees. Популярното трио, създадено от братята Бари, Робин и Морис, е абсолютен музикален феномен и е продало над 220 милиона албуми по целия свят.

Те безспорно са една от най-популярните групи на всички времена. Bee Gees започват кариерата си още през 50-те и бързо си спечелват почитатели по света. Все пак те се превръщат в мега звезди със саундтрака на „Треска в събота вечер“. Възползвайки се по огромната популярност на диско вълната, той се превръща в един от най-продаваните албуми на всички времена.

Paramount са откупили правата за създаване на филм от наследниците на братя Гиб и ще могат да използват техните хитове в него. Наскоро основаната компания Sister ще се включи като съпродуцент или ще участва във финансирането на проекта. За Кинг пък това ще бъде поредната музикална биография, след „Бохемска рапдосия“, спечелил над 900 милиона долара и 4 награди „Оскар“.

За Paramount това също ще е нова музикална биография, след отрупания със суперлативи мюзикъл за живота на Елтън Джон „Рокетмен“. Тарън Еджъртън е в ролята на легендарния музикант и сам изпълнява неговите песни, за което мнозина му предричат номинация за „Оскар“.

От тримата братя Гиб все още жив е единствено Бари. Предполага се, че той ще бъде замесен в създаването на филма, а в момента като начало се издирва сценарист, който да опише живота им.
Copyright © 2024 Dir.bg.