Терминатор: Мрачна съдба“ e първенец в боксофиса

4.11.2019 г.
„Терминатор: Мрачна съдба“ e първенец в боксофисаНямаше как този филм да не бъде най-гледаното заглавие през изминалия уикенд в целия свят. Но „Терминатор: Мрачна съдба“ се представи доста под очакванията за подобна продукция, чийто бюджет е космическите 185 милиона долара, без да броим разходите за реклама.

Шестият филм от популярната поредица дебютира с 29 милиона в САЩ. В останалата част от света той постигна по-голям успех, но той отново не оправда големите очаквания. Филмът, отбелязал голямото завръщане на Линда Хамилтън в поредицата, стартира с 94,6 милиона, като най-голям е интересът в Китай (28 милиона), Корея (9,8 милиона) и Великобритания (6,9 милиона).

На второ място е безспорният фаворит „Жокера“ с 13,9 милиона долара. До момента филмът на Тод Филипс е спечелил почти 300 милиона само в САЩ, а с приходите му от останалия свят той има общо 934 милиона и е все по-близо до границата от 1 милиард долара.

Трети се нареди „Господарка на злото 2“. Продължението на приказния хит с Анджелина Джоли спечелил нови 12,2 милиона долара в САЩ и вече има 84,3 милиона. В останалата част от света той добави още 40,5 милиона и вече има общо 383,2 милиона.

Голямото разочарование този уикенд е слабото разпространение на „Ирландецът“ на Мартин Скорсезе. Netflix го пуснаха само в 8 кина в Ню Йорк и Ел Ей и си навлякоха гнева на кино експерти и фенове за подценяването на този филм, който трябва да се гледа на голям екран.
Copyright © 2024 Dir.bg.