Замръзналото кралство 2“ с рекорден резултат

25.11.2019 г.
„Замръзналото кралство 2“ с рекорден резултат„Дисни“ отново имат своя голям хит. „Замръзналото кралство 2“ напълно оправда очакванията и дори надмина повечето прогнози на специалистите. Благодарение на големия успех най-печелившото студио в Холивуд надмина границата от 3,5 милиарда долара приходи за тази година и то само в САЩ.

Анимационното продължение стартира с 127 милиона долара. Това е рекорден резултат за премиера на анимационен филм през ноември и трето най-добро постижение на всички времена в Америка, след две други продължение – „Феноменалните 2“ и „Търсенето на Дори“. Освен това е и най-силният старт за анимация на „Дисни“, извън филмите на Пиксар. Продължението на приключенията на Елза и Анна е и първата анимация с приходи над 100 милиона извън най-силния летен сезон.

В останалата част от света „Замръзналото кралство 2“ също генерира огромен интерес. Той дебютира на върха в 37 държави и спечели 223 милиона долара. Това е най-силният старт за анимация по света, а общите приходи от 350 милиона също бележат нов рекорд за анимационен филм.
В България, повече от 66 000 зрители станаха част от вълшебната история, в която и малки, и големи могат да намерят нещо за себе си, а боксофисът събра приходи от над 695 000 лева.

Вече втори е бившият шампион „Пълно ускорение“ с 16 милиона долара. Филмът на Джеймс Манголд, спряган за един от фаворитите за „Оскар“, вече има 57 милиона в САЩ и още 45,8 милиона в останалата част от света.

На трето място се нареди друга дългоочаквана премиера, също с големи шансове за „Оскар“ – „A Beautiful Day in the Neighborhood“. Филмът с Том Ханкс в ролята на телевизионната икона Фред Роджърс стартира с 13,5 милиона долара в САЩ.
Copyright © 2024 Dir.bg.