Албърт Хюз ще е режисьор на римейка на „Беглецът

27.11.2019 г.
Албърт Хюз ще е режисьор на римейка на „Беглецът“От години „Уорнър“ се опитват да създадат нова версия на историята за д-р Ричард Кимбъл и явно най-после са открили точния човек. Албърт Хюз ще е режисьор на римейка на „Беглецът“. Брайън Тъкър („Broken City“) подготвя сценария, а продуцент ще бъде Ерик Файг.

Изминаха 26 години от премиерата на „Беглецът“. Филмът на Андрю Дейвис, базиран на популярния сериал от 1963 г., се превърна в един от най-големите хитове на 90-те. Той получи 7 номинации за „Оскар“, включително за най-добър филм. Томи Лий Джоунс - в ролята на шерифа Самюъл Джерард, поел по следите на героя на Харисън Форд, обвинен за убийството на съпругата си, - получи статуетката за поддържащ актьор. За нова версия на филма се говори още от пролетта на 2015 година.

Warner Bros. Television правят друг римейк на популярния сюжет чрез видеоплатформата "Quibi" - вече се снима сериалът „The Fugitive“ с Кийфър Съдърланд в ролята на ловеца и Бойд Холбрук в ролята на заподозрения убиец. Тази версия доста се различава от оригинала, като в нея един мъж е обвинен за взрив в метрото в Ел Ей, социалните медии са в основата на лъжливите обвинения, а той упорито се опитва да докаже своята невинност.

Последният филм на Хюз „Алфа“ не пожъна голям успех през миналата година. Дълги години той работи в тандем със своя брат Алън Хюз. Двамата предизвикват сензация със своя режисьорски дебют „Menace II Society“ (1993), създават също „От ада“ с Джони Деп и „Книгата на Илай“ с Дензъл Уошингтън. Последно Албърт режисира първите два епизода на сериала „The Good Lord Bird“ с Итън Хоук в главната роля.
Copyright © 2024 Dir.bg.