Замръзналото кралство 2“ продължава да разбива рекорди

02.12.2019 г.
„Замръзналото кралство 2“ продължава да разбива рекордиДългоочакваното продължение на един от най-големите хитове на „Дисни“ продължава да разбива рекордите. Замръзналото кралство 2“ за втора поредна седмица е най-гледаният филм в целия свят, а приходите му до момента са почти 740 милиона долара. Очаква се съвсем скоро той да стане шестия хит на студиото за тази година с приходи над 1 милиард долара.

Този уикенд бе белязан с празника за Деня на благодарността в САЩ, когато семейните филми по традиция са най-гледани. Затова и успехът на новите приключения на сестрите Елза и Анна е съвсем закономерен. С приходите си от 123,7 милиона филмът постави рекорд за този празничен уикенд, изпреварвайки резултата на „Игрите на глада: Възпламеняване“ от 2013 г. (109 милиона).

В останалата част от света продължението спечели нови 164 милиона долара. То дебютира на върха в няколко нови държави като Италия (7,7 милиона), Австралия (6,6 милиона) и Русия (13,7 милиона – най-силният дебют за анимация в страната). „Замръзналото кралство 2“ официално е най-успешният анимационен филм за всички времена в Индонезия и Филипините и изпреварва резултатите на оригинала в 11 държави, включително Китай, където до момента е спечелил 90,5 милиона.

На второ място в САЩ дебютира новият трилър на Райън Джонсън „Вади ножовете“.Приходите му за дългия уикенд от 41,7 милиона долара са един от най-силните резултати за оригинален игрален филм за тази година. В останалия свят криминалната история с Даниел Крейг спечели 28,3 милиона.

Трети се нареди филмът на Джеймс Манголд „Пълно ускорение“. Един от фаворитите за „Оскар“ спечели нови 19 милиона долара и вече има общо 81 милиона в САЩ и още 62 милиона в останалата част от света.
Copyright © 2024 Dir.bg.