Пол Маккартни с анимационен филм по своя книга

11.12.2019 г.
Пол Маккартни с анимационен филм по своя книгаNetflix и Gaumont обединяват сили за един интригуващ проект, вдъхновен от книга на легендарния музикант. Сър Пол Маккартни пише „High in the Clouds“ заедно с Джеф Дънбар и Филип Арда. Детската книга е публикувана през 2005 г. и сега ще бъде превърната в анимационен филм.

Сюжетът разказва за Вирал, катеричка с голямо въображение, която става част от банда тийнейджъри бунтари, които живеят високо в небето. Нейният решителен сблъсък е със совата Греч, която е тираничният лидер на бандата (и прочут певец) и може да открадне гласа на всеки, който реши да я засенчи.

Бившият член на Beatles ще бъде продуцент на филма и ще запише свои песни за неговия саундтрак. Режисьор ще е номинираният за „Оскар“ за късометражна анимация Тимъти Рекарт, а сценарият е дело на Джон Крокър, работил по двете части на „Падингтън“.

„Радваме се, че ще си партнираме с Netflix и Gaumont. Не можем да си представим по-добър екип, за да представим нашия филм пред зрителите по целия свят. Винаги съм обичал анимационните филми, а този проект ми е много присърце. Нямам търпение да го направим“, споделя британският музикант.

Това няма да е първият анимационен проект на Маккартни. Още като член на ливърпулската четворка той продуцира няколко анимационни филма, вдъхновени от албумите на Beatles. През 1984 г. отново с Дънбар продуцира „Rupert and the Frog Song“, който печели БАФТА за късометражен анимационен филм и се радва на невероятна популярност.

Copyright © 2024 Dir.bg.