Камерън за продълженията на "Аватар": Всичко върви по план

20.12.2019 г.
Камерън за продълженията на В интервю за Variety, посветено на 10 години от излизането на "Аватар" (декември 2009 г.), Джеймс Камерън разкрива как върви работата по продълженията. Режисьорът уверява, че тя е по график и че първото продължение със сигурност ще види бял свят през декември 2021 година.

"От 2013 г. и до ден днешен основно създаваме средата за четирите нови филма. Написахме, завършихме сценария за всички 4 нови части. Подбрахме актьорите и заснехме най-важното за втория и третия филм и първата част на четвъртия. Почти сме приключили със снимките на игралните сцени (live action). Остават ни няколко месеца през пролетта в Нова Зеландия, така че сме горе-долу в рамките на планираното".

"Хората не разбират напълно размаха и сложността на процеса", продължава режисьорът. - "Това е все едно да направим два и половина големи анимационни филма. Един обичаен анимационен проект изисква около четири години и като сметнем нещата, придържаме се към разписанието за излизане през декември 2021 г."

Сюжетът на "Аватар 2" е известен само в най-общи линии. Действието се развива няколко години след събитията в оригинала, а главните герои - Джейк и Нейтири - си имат дъщеря. Предполага се, че жителите на Пандора отново ще трябва да дадат отпор на човечеството, което отново иска да получи контрол върху източника на ценен ресурс.

По думите на продуцента Джон Ландау, важна част от продължението ще бъде водата. Действието от по-голямата част на продължението ще се развие именно на водна повърхност.
"Ние сме под вода и на вода, създадохме резервоар от 3.4 милиона литра, където можем да снимаме подводно, по повърхността на водата и над нея", разказва Ландау. - "Актьорите тренираха да задържат дъха си".

През юли тази година "Отмъстителите: Краят" задмина "Аватар" и стана номинално най-касовият филм в историята (без отчитане на инфлацията) - тогава Камерън поздрави студио Marvel с постижението, но въпреки това е уверен в бъдещето на "Аватар 2" и че продължението ще постави нов рекорд, като франчайзът отново ще заеме първо място.
"Не се съмнявам в това", заяви Камерън в интервю за USA Today. - "Но да оставим "Краят" да се наслади на момента и да се радваме, че хората все още ходят в кинозалите".

Copyright © 2024 Dir.bg.