Завръщането на императора беше идея на...

27.12.2019 г.
Завръщането на императора беше идея на...Завръщането на злия император Палпатин е една от най-дискутираните теми покрай премиерата на „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“. За много фенове на сагата това завръщане е неоправдано при положение, че не беше намекнато в предишните два епизода. Актьорът Иън Макдърмид, който играе ролята, заяви в скорошно интервю, че идеята за подобно възкръсване със сигурност не е на Джордж Лукас.

„Смятах, че героят ми е мъртъв. Когато снимахме „Завръщането на джедаите“ и бях хвърлен в галактическата бездна, питах Джордж дали някога Палпатин ще се завърне. „Не, той е мъртъв“, беше неговия отговор. Примирих се с това, но тогава не предполагах, че ще снимаме предисторията, в която го виждаме като по-млад“, споделя Макдърмид.

Палпатин за първи път се появява като холограма в „Империята отвръща на удара“ (1980). След това ролята му е доста важна в „Завръщането на джедаите“ (1983). Години по-късно Макдърмид играе младия сенатор Палпатин, който чрез манипулации успява да превърне Галактическата република в Империя, в първите три епизода на междузвездната сага.

Според актьора, Лукас не е имал намерение да възкресява емблематичния злодей и за него той си е бил мъртъв. Президентът на Lucasfilm Катлийн Кенеди обаче твърди, че планът е бил Палпатин да се завърне във финала на сагата. От друга страна Колин Тревъроу, който трябваше първоначално да режисира „Възходът на Скайуокър“, признава, че Палпатин не е бил част от неговия сценарий.

„Завръщането на императора беше идея на Дж. Дж. Ейбръмс. Аз никога не съм развивал нещата в тази посока“, допълва Тревъроу.
Copyright © 2024 Dir.bg.