Отмъстителите: Краят“ вдигна летвата с нови 3 милиона приходи

02.01.2020 г.
„Отмъстителите: Краят“ вдигна летвата с нови 3 милиона приходиОчакваше се това да стане един от най-големите хитове на 2019. Но „Отмъстителите: Краят“ се оказа много повече от това. Знаем, че след 5-месечна хегемония по кината филмът на братя Русо официално стана най-касовият на всички времена.

Тричасовият епос на Марвел беше финалната част на сагата за Отмъстителите, продължила повече от 10 години. Логично интересът към нея беше огромен, но никой не очакваше подобни рекорди. А тези рекорди нараснаха и след като филмът бе пуснат в продажба на DVD и Blu-ray. Но се оказа, че рекордите продължават.

В края на 2019 г. Китай обнови своя бокс офис и добави нови 3 милиона към резултата на „Отмъстителите: Краят“. Не че това е голяма сума за подобен филм, но благодарение на нея официалните му резултати се покачиха от 2,78 милиарда долара на над 2,8 милиарда. Така това ще остане бариерата, която ще се опитат да покорят други кандидати. За момента обаче такива не се задават на хоризонта, поне до премиерата на „Аватар 2“ през декември 2021 г.

Има малка вероятност финалът на Отмъстителите да излезе отново на екран покрай номинациите за „Оскар“. Очакванията са филмът да е сред фаворитите в техническите категории и дори да спечели няколко статуетки през февруари.

Дори това да не се случи, няма спор, че това е една от най-големите и впечатляващи продукции за изминалото десетилетие. Сега очакваме с интерес следващите проекти на Кевин Файги и компания. Първи от тях е „Черната вдовица“, чиято премиера е през май.Copyright © 2020 Dir.bg.