Тематична седмица „Ах, този мюзикъл” от 27 януари

06.01.2020 г.
Тематична седмица „Ах, този мюзикъл” от 27 януариСвоеобразен фестивал на мюзикълите огранизират продуцентите на Киномания от 27 януари до 4 февруари 2020 г. в НДК. Само в кино „Люмиер Лидл” почитателите на мюзикълите ще видят най-запомнящите се образци от последните 50 години в този жанр. Сред тях са култови класически заглавия от 70-те години на миналия век като „Ах, този джаз” и „Кабаре” на режисьора Боб Фоси, „Брилянтин” на Рандал Клайзър и “Исус Христос суперзвезда” на Норман Джуисън. Почитателите на мюзикъла обаче ще се насладят и на най-новите заглавия, сред които притежателя на 6 награди „Оскар” „La La Land”, както и нашумялата противоречива продукция „Котките” на Том Хупър.

Сред заглавията, които ще може да се видят, е и мюзикълът „Романс и цигари” ("Romance & Cigarettes", 2005) с цяло съзвездие от актьори, сред които Джеймс Гандолфини, Сюзан Сарандън, Кейт Уинслет, Стив Бушеми и Кристофър Уокън. В селекцията е и култовият мюзикъл от 1980 г. „Блус Брадърс” на режисьора Джон Ландис, който е в състояние да убеди и най-големия скептик, че мюзикълът може да бъде и смешен, увлекателен и екстравагантен. В „Блус Брадърс” е и една от малкото роли на Кари Фишър в най-силните й години, освен тази на принцеса Лея в „Междузвездни войни”.

Тематичната седмица „Ах, този мюзикъл” продължава традицията за развитие на фестивала Киномания след успешния формат Танц Филм Фест, който представи подбрана селекция от филми, свързани с класическото и модерно танцово изкуство. Последното издание на Киномания се отчита като най-успешното през последните 10 години, като само прожекциите в зала 1 бяха посетени от над 16 300 зрители.

Скоро ще излезе и пълната програма по дни и часове на „Ах, този мюзикъл”.
Copyright © 2024 Dir.bg.