Паразит“ зарази света с южнокорейско кино

11.02.2020 г.
„Паразит“ зарази света с южнокорейско киноОтдавна не се е появявал филм, който да прeдизвиква толкова хвалебствени отзиви и възхищения от зрители и специалисти. „Паразит“ стана големият победител при раздаване на наградите на Американската киноакадемия и в момента е най-коментираният филм по целия свят.

Само допреди два дни Южна Корея все още нямаше спечелен нито един „Оскар“. Четирите статуетки на Бонг Джун Хо обаче коренно промениха нещата и със сигурност ще предизвикат огромен интерес към киното в страната, което е в безспорен възход през последните години.

Историческият успех на филма на Бонг се отрази и на неговия бокс офис. В САЩ приходите му ще достигнат 40 милиона долара и макар че вече е издаден на DVD, той ще излезе на 2300 екрана в страната. Очакванията са южнокорейският хит да се нареди сред петте най-касови неанглоезични филми на всички времена.

Във Великобритания интересът към „Паразит“ също е огромен. През изминалия уикенд той дебютира на 135 екрана и спечели почти 1,8 милиона долара. Това е рекорд за неанглоезичен филм, държан допреди това от „Апокалипто“, който при това дебютира на 385 екрана в страната през 2010 г.

Освен това очакваме да разберем повече за подготвяния от Бонг сериал за HBO. Според изтекла информация, една от ролите в него ще изпълнява Марк Ръфало.
Copyright © 2024 Dir.bg.