Плахи опити в Китай за отваряне на кина

19.03.2020 г.
Плахи опити в Китай за отваряне на кинаЯвно ситуацията в Китай започва бавно да се подобрява, след разпространението на коронавируса. Доказателство за това е отварянето на първия мултиплекс. Golden Palm Cinema се намира в областта Урумки в Западен Китай и след като е затворено на 26 януари, отново приема зрители.

По случай откриването управата на киното обещава безплатни прожекции на родители с деца. За съжаление в първия ден няма нито един зрител. Все пак това не отчайва собствениците на кино комплекса. Те споделят, че не могат да стоят постоянно затворени и си обясняват липсата на интерес с това, че няма никакви нови филми.

Персоналът на киното включва трима души, които имат задължението да дезифенкцират всичко преди и след всяка прожекция. Преди да влязат в киното, на всички зрители се измерва температурата и те трябва да носят маски. Освен това са приканвани да купуват билети през едно място.

Билетите може да се купуват само от касите на киното. Според управата на киното това е по-добрият вариант, защото ако се купуват по интернет, зрителите може да не се събразят с изискването да са през едно място.

Още няколко мултиплекса в Урумки са готови са отворят отново. Управата на областта позволи това, след като за последните 27 дни няма нови случаи на заразени с коронавирус.
Copyright © 2024 Dir.bg.