Екранизация с Райън Гослинг на нов роман на Анди Уиър

29.03.2020 г.
Екранизация с Райън Гослинг на нов роман на Анди УиърЛитературната агенция "LaunchBooks" от южнокалифорнийския град Енсинитас стартира аукцион за правата за екранизация на очавания нов роман на американския писател Анди Уиър (романа "Марсианецът", 2011 г.). Фантастиката "Project Hail Mary" се очаква да бъде публикувана през пролетта на 2021 г. от издателство "Penguin Random House" и на опашката за филм по нея вече се нареди MGM в лицето на новия шеф на своя отдел за кино Майкъл Де Лука, от 3 януари назначен за председател на "MGM Motion Picture Group".

Бъдещата книга се описва като история за самотен астронавт на космически кораб, чиято мисия е да спаси планетата. Главната роля е предвидена за Райън Гослинг, който освен това ще продуцира заедно с Кен Као ("От песен на песен", "Стъкленият замък", изпълнителен продуцент на "Фаворитката" и др.). MGM предлага 7-цифрена сума за правата и се очаква бързо сключване на сделката.

Откакто Ридли Скот направи филма "Марсианецът", прозата на 47-годишния сега Уиър се радва на голямо търсене. Неговият роман "Artemis" през 2017 г. бе придобит за екранизация, отново преди още да излезе, от 20th Century Fox и New Regency с режисьори Фил Лорд и Кристофър Милър, като филмът се очаква да излезе през февруари 2021 г. Графичният роман на Анди Уиър "Cheshire Crossing", публикуван през юли 2019 г., бе взет за адаптиране през ноември същата година от Amblin Partners и Walt Disney Pictures, ще продуцира Майкъл Де Лука.

Колкото до Гослинг, той игра за последно в "Първият човек", където се превъплъти в астронавта Нийл Армстронг.

/на снимката: Гослинг и Уиър/
Copyright © 2024 Dir.bg.