Амбър Хърд застрашена от затвор: фалшификация на улики срещу Джони Деп

13.04.2020 г.
Амбър Хърд застрашена от затвор: фалшификация на улики срещу Джони ДепАмериканската актриса Амбър Хърд може да влезе в затвора за фалшифициране на улики по дело срещу бившия си съпруг Джони Деп. По неговите думи, тя е сътворила следи от побой по лицето си, за да получи ограничителна заповед от съда.

В края на май 2016 г. Хърд извади ограничителната заповед, след като бе подала молба за развод. Двамата се разведоха през януари 2017 г., а през март 2019 г. Деп заведе срещу Хърд дело за клевета в отговор на неин материал от 18.12.2018 г. във вестник Вашингтон Пост, в който намеква за получавани смъртни заплахи.

Както съобщава изданието "International Business Times", адвокатите на Деп искат да привлекат като свидетел режисьора, продуцент и актьор Джеймс Франко. Според записи от видеокамери, той се е срещнал с Хърд преди и след 27 май 2016 г., когато тя се яви в съда със синина под дясното око.

Несъответствия са забелязани и при друг предполагаем инцидент. Хърд твърди, че е пострадала от Деп през декември 2015 г. преди появата си в шоуто на Джеймс Кордън. Това се опровергава от стилистката Саманта Макмилън: "През целия ден 16 декември не забелязах никакви следи, наранявания, порязвания или рани по лицето на Хърд и други части от тялото й".

Ако вината на Хърд бъде доказана, тя може да получи до 3 години затвор за подправяне на улики с цел предявяване на обвинение в извършване на престъпление. Съгласно калифорнийското законодателство, тя може да бъде осъдена дори в случай, че не е фалшифицирала уликите, но се е приготвяла да го направи.

В началото на февруари 2020 г. Daily Mail публикува аудиозаписи, според които самата Хърд е използвала сила срещу Деп. В тях тя признава, че е ударила съпруга си по лицето и е хвърляла по него кухненски съдове.
Copyright © 2024 Dir.bg.