Lionsgate пуска свои филми безплатно в YouTube

14.04.2020 г.
Lionsgate пуска свои филми безплатно в YouTubeСтудиото Lionsgate ще качи четири от най-големите си заглавия в YouTube за безплатен стрийминг - това са "Игрите на глада", "La La Land", "Джон Уик" и "Мръсни танци". Инициативата е озаглавена “Lionsgate Live! A Night at the Movies” и тръгва в петък вечер, а целта й е обяснена по следния начин: да се отдаде почит към обществения опит в гледането на филми в киносалони и да се подкрепят хората, които са направили тези места значими. Водещ ще бъде актрисата Джейми Лий Къртис, която ще споделя свои истории, свързани с киното и към нея ще се присъединяват знаменитости и популярни ютюб-влогъри.

Lionsgate ще направи начално дарение на фондация "Will Rogers Motion Picture Pioneers" - организация за подпомагане на работници от филмовата индустрия, пострадали от пандемията на коронавируса. Зрителите ще бъдат насърчавани да правят свои дарения към фондацията.

"Игрите на глада" ще се излъчат на 17 април, "Мръсни танци" са на 24-ти, "La La Land" е на 1 май и "Джон Уик" (с регистрация на възрастта на зрителя) - на 8-ми. Лайънсгейт са получили подкрепата на Fandango, Националната асоциация на собствениците на кина и веригите AMC, Regal и Cinemark.
Copyright © 2024 Dir.bg.