Спайк Лий с изненада: пуска "Da 5 Bloods" през Netflix още през юни

08.05.2020 г.
Спайк Лий с изненада: пуска Летният киносезон току-що получи сериозен тласък от режисьора на "BlacKkKlansman", акцентират от Индиуайър. Военната драма "Da 5 Bloods", режисирана от Спайк Лий по негов сценарий, излиза глобално през стрийминг платформата Нетфликс още на 12 юни. Повечето очакваха това да се случи през есента с оглед на сезона на наградите, но ето че Лий отново си хареса лятото като при предния си филм, излязъл през август 2018, след като Focus Features не се поколебаха при дебюта му в Кан - което приключи с "Оскар" за Лий и още 5 номинации.

Източник, близък до Netflix твърди, че "Da 5 Bloods" ще бъде показан и в киносалони и така ще може да участва в Оскарите догодина. Самите награди са на прага на приемане на нови правила.

В новата лента на Лий участват Чадуик Боузман, Джонатан Мейджърс, Пол Уолтър Хаузър, Делрой Линдо и Кларк Питърс. В синопсиса й четем: "Четирима ветерани от Виетнам, афроамериканци, са връщат във Виетнам. Те издирват останките на своя взводен командир, както и... заровено съкровище. Човечността и природата се сблъскват с героите, влезли в конфликт с трайните опустошения от неморалността на войната".

Автор на новината е самият Спайк Лий, който оповести премиерата в Туитър заедно с постер на филма.



По-късно излезе и втори постер:



Това е пълнометражен дебют за него в Netflix, макар че режисьорът има история със стрийминг гиганта - той адаптира нискобюджетната си романтична комедия от 1986 г. "She’s Gotta Have It" в сериал през 2017 г., който изкара два сезона (10 + 9 половинчасови епизода). През 2015 г. Лий качи криминалната си комедия "Chi-Raq" на друга стрийминг платформа - тази на Amazon Studios.

Очаква се "Da 5 Bloods" да стане една от най-силните кинопремиери за Netflix за лятото. На 10 юли студиото пуска и "The Old Guard", фентъзи екшън с Шарлийз Терон, Чиуетел Еджиофор, Матиас Схунартс, Лука Маринели и Марван Кензари ("Аладин"), режисиран от Джина Принс-Байдууд - известна със спортната романтична драма "Love & Basketbal" (2000), продуцирана от Спайк Лий.

Кадри от "The Old Guard":





Copyright © 2024 Dir.bg.