"Тенет" и Жената чудо 1984" с нови дати, промени за още 6 заглавия на Warner Bros.

13.06.2020 г.
Warner Bros. в крайна сметка решиха да отложат премиерните дати на два свои многомилионни проекта - "Тенет" и "Жената чудо 1984". $200-милионният шпионски трилър на Кристофър Нолан, в който играят Робърт Патинсън, Джон Дейвид Уошингтън и др., ще закъснее с две седмици и вместо на 17 юли ще тръгне по кината на 31-ви. Кината в САЩ ще пуснат на досегашната дата един от големите хитове на Нолан - "Генезис", в чест на 10-ата му годишнина.

Основна причина за отлагането на "Тенет", според Deadline е тази, че кината в Ню Йорк засега нямат изгледи за скорошно официално отваряне.

Премиерата на $175-милионното супергеройско фентъзи на Пати Дженкинс "Жената чудо 1984", звезди в което са Гал Гадот и Крис Пайн, се отлага с два месеца - от 14 август на 2 октомври 2020 г. Това е второ отлагане за филма, който трябваше да тръгне още на 5 юни.



Тоби Емърик, председател на Warner Bros. Pictures Group, заяви, че очакването на филма на Нолан се е проточило повече, но че мащабът му ще си струва. Наблюдателите лесно стигнаха до извода, че "Тенет" ще бъде преместен, след като в новия му трейлър от 22 май изненадващо отсъстваше премиерна дата.

От Националната асоциация на собствениците на кина (NATO) излязоха със специално изявление в подкрепа на Warner Bros., уверяващо в спазване на санитарните изисквания и в усилена подготовка за ново отваряне на салоните - нещо естествено предвид очакванията именно "Тенет" да върне публиката.

При тези обстоятелства, "Мулан" на Disney се превръща в първия мейджърски филм, който да вдъхнови киноаудиторията към завръщане в кината - той излиза седмица преди произведението на Нолан, на 24 юли. Два по-малки филма, трилърът "Unhinged" ("Откачалка") от Solstice Studios с Ръсел Кроу и романтичният "The Broken Hearts Gallery" от Sony, тръгват в САЩ на 10 юли. Те имат скромен бюджет и според Variety, това дава шанс на екзибиторите да излязат със свежо съдържание на голям екран, без финансов риск.

След като от "Дисни" свалиха "Единственият и неповторим Айвън", който излиза в интернет на 21 август (в България все пак и по кината от 28 август), както и отложиха "Жената чудо 1984", уикендът от 14 август в САЩ по този начин се оголва. В България на тази дата може би ще видим по кината "Тролчета: Турнето" на DreamWorks / Universal, макар че той вече излезе в интернет през април. Очакваните у нас (към настоящия момент) заглавия може да следите тук.

Освен "Тенет" и "Жената чудо 1984", Warner Bros. пренасрочиха премиерите на още 6 заглавия от каталога си. Очакваният с интерес четвърти филм "Матрицата" - "The Matrix 4" се мести от 21 май 2021 г. за 1 април 2022 г. "Godzilla vs. Kong" няма да излезе на 20 ноември тази година, а отива на мястото на "Матрицата 4" - 21 май 2021 г. "Вещиците" на Робърт Земекис няма да се появи на 9 октомври тази година, а през следващата, но засега няма конкретна дата. Екшън-анимационният хибрид "Tom & Jerry" изоставя датата 23 декември и се мести за 5 март 2021 г. Неозаглавен хорър на New Line заема датата 04.06.2021, а неозаглавен събитиен филм на Warner освобождава датата 16 октомври от календара за тази година.
Copyright © 2024 Dir.bg.