Том Харди продуцира "Wildlands", Матиас Схунартс в главната роля

16.06.2020 г.
Том Харди продуцира Един от най-награждаваните белгийски актьори, 42-годишният Матиас Схунартс, поема главната роля в трилъра "Wildlands" ("Диви земи"), режисиран от австралиеца Ким Мордънт - обрал овации с драмата си "The Rocket" (2013), заснета в Лаос и Тайланд. Актьорът от "Ръжда и кости" ще играе ролята на специалист по отстраняване на стари бомби, получил своя шанс за изкупление при изпращането му в Ангола, една от най-минираните държави в света.

Според Variety, Мордънт има задълбочени познания по обезвреждането на бомби в Азия и Африка, "Wildlands" е по негов сценарий в съавторство с Джон Колий ("Хотел Мумбай", 2018). Проектът е разработен от "Red Lamp Films", фирма на Мордънт и продуцентката Силвия Уилчински, а продуценти за тях са Том Харди и Дийн Бейкър от "Hardy Son & Baker" (сериала "Табу"). Снимките ще бъдат осъществени на локации в Африка. Британската компания "HanWay Films" е придобила правата за международно разпространение и започва да предлага филма от следващата седмица на виртуалния пазар в Кан.

Според режисьора, историята "в нашите разделни времена хваща есенцията на случващото се около нас. Днес повече от всякога имаме нужда от сюжети, показващи как мъже и жени, бели и черни, природа и технологии - всички работят заедно и вървим напред".

Продуцентът Дийн Бейкър заявява: "Обичаме филми, задаващи въпроси, ангажиращи аудиторията и каращи хората да мислят, без да изпускат идеята да забавляват".
Според Уилчински пък, "Умението на Ким да намира енергия, сърце и хумор в най-неочаквани ситуации ще извади наяве този рядко показван свят".

Управляващият директор на "HanWay Films" Габриел Стюарт допълва, че е вдъхновена от това как природата е по-могъща от технологиите и че силата на общността и любовта триумфира над войната и разрушението. "Схунартс /на снимката/ е перфектният избор за образ, съчетаващ едновременно романтика и психологически наранен твърд човек в един уникален и красив пейзаж", подчертава тя.
Copyright © 2024 Dir.bg.