Маги Смит, Кати Бейтс и Лора Лини в "The Miracle Club"

19.06.2020 г.
Маги Смит, Кати Бейтс и Лора Лини в Носителката на 2 "Оскар"а английска актриса Маги Смит (на 85 г.) и американските й колежки Кати Бейтс (на 71, един "Оскар") и Лора Лини (на 56, три номинации за "Оскар") оглавяват актьорския състав на филма "The Miracle Club" - "Клуб на чудесата", който ще бъде поставен от ирландския режисьор Тáдиъс О'Съливан. Той е популярен предимно в телевизия и е номиниран за награда "Еми", за тв филма за Чърчил "Into the Storm".

Лентата стъпва на сценарий от трима съавтори и сюжетът й е посветен на три доста разюздани жени от работническата класа в Дъблин. Те предприемат поклонение до светилището на Света Богородица в Лурд, Франция, по време на което откриват своето приятелство и собствените им лични чудеса.

Британско-американската продукция е дело на продуцентите Крис Кърлинг от "Zephyr Films" (Великобритания) и Джошуа Морър / Аликзандър Уитлин от "City Films Entertainment" (САЩ). Джеймс Флин (Ирландия) е изпълнителен продуцент.

Лондонската копания "Embankment Films" е осигурила цялостното финансиране и вече предварително е продала проекта на международни дистрибутори, в това число Lionsgate U.K. Очакванията са филмът да покорява аудиторията със своите цветни, непредсказуеми и привлекателни персонажи, като съчетава надежда, хумор, семейство и приятелство с чудеса, които наистина се случват. Премиерата се очаква през 2022 г.

В актьорския състав вероятно ще влязат още звезди - Клер Дейнс (4 Златни глобуса), Джоан Алън (3 номинации за Оскар) и английската актриса Бренда Блетин (2 номинации за Оскар).
Copyright © 2024 Dir.bg.