Отново отложиха "Мулан" и "Тенет", на кино - след 14 август

27.06.2020 г.
Отново отложиха От Disney отложиха с един месец приключенския екшън на Ники Каро "Мулан" - за 21 август от 25 юли, бе съобщено официално в петък. Причината е в развихрянето на коронавирусната епидемия в САЩ, поради което местните власти засега не дават признаци за скорошно отваряне на кината.

Ден преди това Warner Bros. за втори път отложиха и премиерата на "Тенет". Очакваният с нетърпение екшън трилър на Кристофър Нолан първо трябваше да се появи на 17 юли, след това на 31 юли, а новата дата вече е 12 август за САЩ. Нещо повече, студиото излиза с иновативна премиерна стратегия и филмът ще излиза в продължение на пет дни, от 12 до 16 август. Повторното пускане на "Генезис" (2010) също се отлага от 17 за 31 юли.

Така, "Мулан" отново ще следва "Тенет" с една седмица. Добрата новина, според Deadline, е това, че китайската поема засега не отива за догодина или за стрийминг през Disney+. Съпредседателите на The Walt Disney Studios Алън Хорн и Алън Бергман вярват "в силата на този филм и посланието му за надежда и постоянство", се казва в тяхно прессъобщение.

Повечето киновериги в страната вече промениха плановете си за отваряне за втората седмица на август: AMC, Cinemark и др. Така затварянето се очертава с продължителност четири - четири и половина месеца.

Преди "Тенет", в България на 7 август се очакваше анимацията "Спондж Боб: Гъба беглец", но тя е преместена за 2021 г. и за стрийминг през интернет. Друга анимация - "Тролчета: Турнето" - засега стои в репертоара на разпространителя за 14 август, въпреки че от 10 април е в интернет.
Copyright © 2024 Dir.bg.