Нев Кембъл в новия "Писък" - 2022 г.

17.09.2020 г.
Нев Кембъл в новия В началото на 2022 година, създадената от легендарния майстор на ужаса Уес Крейвън и сценариста Кевин Уилямсън иконична хорър поредица "Писък" ("Scream"), която завинаги промени облика на съвременния хорър, ще се завърне в киносалоните.

Новият "Писък 5" ще разкаже следващата смразяваща глава от историята на градчето Уудсбъро, емблематичната Сидни Прескот и страховития Гоустфейс. Режисьори са Мат Бетинели-Олпин и Тайлър Джилет, които са част от творческото трио Radio Silence, стоящо зад жанровия хит "Докато смъртта ни раздели" (2019), а сценаристи са Джеймс Вандербилт ("Зодиак", "Невероятният Спайдър-мен") и Гай Бюсик. Създателят на поредицата Кевин Уилямсън е изпълнителен продуцент, наравно с третия член на Radio Silence - Чад Вилела.

В ролята на Сидни Прескот отново ще видим звездата Нев Кембъл (на снимката), която наскоро изрази задоволството си от уважението, което авторите на предстоящата продукция засвидетелстват към паметта и наследството на Крейвън, както и вълнението си от предстоящото ѝ завръщане в Уудсбъро:
„След като прекарах доста време в разговори с Radio Silence, те показаха огромна любов и уважение към Уес Крейвън и всичко, което той е направил за поредицата „Писък“. Изключително развълнувана съм да вляза отново в ролята на Сидни Прескот и да се завърна в Уудсбъро.“

Джилет и Бетинели-Олпин също не крият вълнението си от възможността да работят с Нев Кембъл:
„Щипем се, за да проверим дали сънуваме. Трудно е да изразим в каква голяма степен образът на Сидни Прескот формира любовта ни към филмите. Възможността да работим с Нев е сбъдната мечта. Не би било филм от поредицата без Нев и за нас е чест и сме ужасно развълнувани да се присъединим към нея в Уудсбъро.“

Наред с Нев Кембъл, в новия "Писък" се завръщат и други двама ветерани от поредицата – Кортни Кокс и Дейвид Аркет, които отново ще влязат в кожите на култовите Гейл Уедърс и Дюи Райли. Към тях се присъединяват и няколко нови лица, сред които Джак Куейд, Мелиса Барера ("Във висините") и Джена Ортега. Продуценти на филма са Джеймс Вандербилт, Пол Найнстийн и Уилям Шерак.

Снимките започват след дни - на 22 септември 2020 г. на локации в щата Северна Каролина. "Писък" ще огласи кината в САЩ на 14 януари 2022 г.


Постери:



Copyright © 2024 Dir.bg.