Paramount продава "Завръщане в Америка" на Amazon

15.10.2020 г.
Paramount продава Дългоочакваното продължение на класиката с Еди Мърфи - "Пристигане в Америка" от 1988 г. - направи още една "врътка", преди да достигне до аудиторията. Variety съобщава, че дистрибуторът на "Завръщане в Америка" Paramount Pictures е пред финализиране на сделка за продажба на заглавието с Amazon Studios, оценявана на $125 милиона. Очакваната премиера в интернет стрийминг е 18 декември 2020 г.

Последните детайли от продажбата все още се уточняват - това са обвързани маркетингови детайли, вероятно свързани с продуктово позициониране или спонсорство, около марките Макдоналдс и уискито Crown Royal. Те трябва да преминат към Amazon заедно с филма, а Мърфи трябва да даде окончателната си благословия. Освен като актьор, той е автор на сценарните персонажи, а и копродуцент.

Покупката е приоритет за шефката на Amazon Дженифър Салки, бореща се с конкуренцията на Netflix. Наскоро студиото придоби продължението на "Борат" - "Borat Subsequent Moviefilm" (излиза на 23 октомври т.г.) със Саша Барън Коен и българската актриса Мария Бакалова, както и още един филм от Парамаунт - "Безпощадно", адаптация по книгата на Том Кланси с участието на Майкъл Б. Джордан. Сред покупките е и драмата на Реджина Кинг "One Night in Miami", която се очертава като претендент за Оскарите.

Проектът на Еди Мърфи е сред тези, от които Paramount се освободи чрез продажба за стрийминг, подобно на "The Trial of the Chicago 7" на Ерън Соркин и екшън комедията "Lovebirds", заминали за Netflix.
Copyright © 2024 Dir.bg.