Новият филм на Уди Алън - на Киномания 2020

25.10.2020 г.
Новият филм на Уди Алън - на Киномания 2020Всяка година Уди Алън радва почитателите си с по едно ново заглавие, а организаторите на "Киномания" задължително го включват в програмата си. „Фестивалът на Рифкин”, тазгодишното предложение на големия режисьор, ще бъде показано в зала 1 на НДК на 21 ноември от 20:00 часа и на 25 ноември от 19:00 часа.

Вижте трейлъра

Филмът беше избран да открие международния филмов фестивал в Сан Себастиан, където са направени и снимките на продукцията, като красивият испански град и околностите му са показани в целия им блясък подобно на Ню Йорк, Лондон, Париж, Венеция, Рим и Барселона, на които режисьорът отдава почит в предишни свои произведения.

Романтичната комедия е изпъстрена с цитати и намигвания към култови персонажи от кинокласики на легендарни режисьори като Орсън Уелс, Жан-Люк Годар, Бергман, Фелини, Трюфо и Луис Бунюел. В ролите са: Уолас Шоун, Джина Гършон, Елена Аная, Луи Гарел, Кристоф Валц и Сержи Лопес.

"Фестивалът на Рифкин" - един носталгичен, романтичен и ироничен филм, какъвто само майстор като Уди Алън може да направи.

* * * * * * *

34-тото издание на "Киномания" ще се проведе от 19 ноември до 6 декември 2020 г. под наслов „Киното е!”. Фестиалът ще предложи на публиката впечатляваща програма от нови заглавия, нови превъплъщения на класни актьори, както и ретроспективи на световнопризнати режисьори.

Откриващ филм е „Страх” на Ивайло Христов. Програмата предстои да разберем в предстоящите седмици, в селекцията засега е известен и първият англоезичен филм на Педро Алмодовар - късометражната драма "Човешкият глас" с Тилда Суинтън. Филмът бе представен за първи път на фестивала във Венеция тази година и получи възторжени отзиви от критиката, която го определи като „завладяващ”, „изключителен” и „магнетичен”.
Copyright © 2024 Dir.bg.