Джоли ще режисира британския "Unreasonable Behaviour" за военен фотограф

21.11.2020 г.
Джоли ще режисира британския Анджелина Джоли, която има 4 игрални режисьорски проекта зад гърба си, предприема пети - това ще е биографичният "Unreasonable Behaviour" ("Неразумно поведение"). Сюжетът е за легендарния британски военен фотограф и художник на градските неравенства Дон Маккълин, днес 85-годишен. Филмът стъпва на неговите мемоари, издадени през 2002 г. под заглавие "Unreasonable Behaviour: An Autobiography". Сценарият ще бъде адаптиран от 52-годишния шотландец Грегъри Бърк, който има две номинации от Британската академия за кинодебюта си през 2014 г. с военния екшън "'71" и е по-известен като драматург с 9 пиеси досега.

Продуценти на новия британски филм са Том Харди и Дийн Бейкър ("Hardy Son & Baker") заедно с Тим Бевън и Ерик Фелнър ("Working Title Films"). Самият Маккълин е изпълнителен продуцент. Засега няма информация за актьорски кастинг.

Книгата на Маккълин акцентира върху живота му в обеднелия Лондон по време на Втората световна война, както и преживяванията му в най-опасните военни зони в света. Известен с понякога смущаващите черно-бели фотографии от Виетнам и Камбоджа, докато работи за вестниците "The Observer" и "The Sunday Times", Маккълин рискува живота си, за да запечати образите на войната, актуални и до днес.

В свое специално изявление Джоли казва: "Бях привлечена от уникалното му съчетаване на безстрашие и човечност - напълно посветен да е свидетел на истината за войната, както и от неговата емпатия и уважение към онези, които страдат от последствията й. Надяваме се филмът да се получи така безкомпромисен, каквато е неговата фотография, за необикновените хора и събития, които е видял, и за възхода и падението на една цяла епоха в журналистиката".

Дон Маккълин добавя: "Видях последния филм на Анджелина за Камбоджа ("Първо убиха баща ми" - бел.ред.) и бях впечатлен колко акуратно и въздействащо е представила това място по онова време. С нея се чувствам в сигурни, способни и професионални ръце".

Продуцентите Харди и Бейкър в съвместно изявление посочват: "Имаме дълбоко и пълно уважение към Дон Маккълин. Забележителната му история е за брутална честност, непоколебима смелост и заразяваща емпатия. Към материала Анджелина подходи по начин, който търсехме отдавна - адекватен и завладяващ, морално чувствителен и ангажиращ. Очаровани сме от нейната визия и ще подкрепим начина, по който тя ще опише човек, заслужаващ да бъде помнен за изключителния си принос към човечността".
Copyright © 2024 Dir.bg.