Трети опит: откриват "Киномания" на 8 април

21.01.2021 г.
Трети опит: откриват Киномания ще се проведе в периода 8-22 април 2021 г. Официалното откриване ще е на 8 април в зала 1 на НДК с филма „Страх“ на Ивайло Христов.

Фестивалът ще започне на 1 април с ретроспектива на  великия Федерико Фелини и ще продължи с откриването на десетото, юбилейно издание на Фестивала на Френския филм на 9 април в кино Люмиер. Този фестивал ще представи специална секция, която ще отдаде почит на гения на европейското кино - Мишел Пиколи.

Като специален жест към кинолюбителите, екипите на Киномания и фестивала за документални филми за изкуството Master of Art подаряват на зрителите една специална седмица, в която двата фестивала ще се провеждат едновременно. Така в периода от 15 до 22 април зрителите ще получат двойна доза кино удоволствие, като ще могат да гледат филми от програмата и на двата фестивала (преди това, между 12 и 28 февруари, "Master of Art" ще има онлайн издание).

Всички закупени до момента билети за обявените филми от програмата за миналата 2020 година, ще важат за новите дати без презаверка. През ноември Киномания веднъж бе отложена за 5-28 феруари 2021 г. вместо 19 ноември-6 декември 2020 г. и новите априлски дати са трети опит за съживяване на фестивала.
Copyright © 2024 Dir.bg.