"Анет" е откриващ филм на фестивала в Кан през юли

19.04.2021 г.
74-тото издание на кинофестивала в Кан ще се състои тази година не през месец май, а през юли - от 6 до 17. По-рано стана известно, че американският режисьор Спайк Лий ще оглави журито, разпределящо фестивалните награди.

Откриващ филм ще стане романтичният мюзикъл "Анет" ("Annette") на Леос Каракс с участието на Адам Драйвър и Марион Котияр. Заглавието участва и в конкурсната секция. Това е първи англоезичен филм на френския режисьор, направен в копродукция между Франция, Мексико и САЩ и заснет през август - ноември 2019 г. в Германия, Уелс и Белгия с усилията на 10 продуцентски компании. Във филма ще прозвучат оригинални песни на американският арт-рок и поп дует "Sparks", основан през 1971 г. от братята Рон и Ръсел Мейл. В САЩ и Канада "Анет" ще бъде разпространен от Amazon Studios; сюжетът се върти около стенд-ъп комик и съпругата му, която е известна оперна певица - двамата, Хенри и Ан, имат на пръв поглед идеална връзка, но са изненадани от появата на мистериозната им дъщеря и всичко за тях се променя завинаги.

Според Тиери Фремо, киното ще се завърне с пълното си великолепие в Palais des Festivals. "Творчеството на Каракс израз на мощни жестове, на тайнствената алхимия между модерност и вечност, криеща тайната на киното". Според президента на фестивала Пиер Лескюр, "Всеки филм на Леос Каракс е събитие. "Анет" е истински подарък за любителите на киното, музиката и културата - такъв, за какъвто копнеехме през миналата година".

Към края на следващия месец май, фестивалът ще обяви пълната си официална селекция.
Copyright © 2024 Dir.bg.