Започва Лятно кино в парка - Пловдив

06.07.2021 г.
Започва Лятно кино в парка - ПловдивКиномаратон под открито небе започва в Пловдив - любимото на пловдивчани „Лятно кино в парка“ тръгва днес и ще продължи
до 15 юли в някои от най-емблематичните за града под тепетата
градски локации.

Това са Цар Симеоновата градина, Небет тепе, Младежкия хълм, парк „Розариум“, Гребната база, парк „Лаута“, парк „Ротари“ и парка до покрития мост над река Марица.

Афишът тази година включва специална селекция от български, американски, френски, исландски ленти в разнообразни жанрове - от комедии до драматични екранизации. А всички прожекции ще започват с късометражни филми, създадени от млади и талантливи режисьори.

На 6 юли 2021 в Цар Симеоновата градина лятната кинофиеста се открива с първия филм на номинираната за Оскар българка Мария Бакалова - "Като за последно". Прожекцията е в 21 ч., но е добре да заемете удобни места пред екрана по-рано.

На 7 юли 2021 на Небет тепе ще гледаме още един български филм - "Снимка с Юки". Цялата програма може да видите тук: parka.liatnokino.com.
Във фейсбук зрителите могат и да опитат късмета си в игра - на facebook.com/liatnokinovparka.

08.07. (четвъртък), парк "Моливчето" - "Всичко, което не искаш да знаеш за родителите си"
09.07. (петък), Младежки хълм - "Курск"
10.07. (събота), парк "Розариум" - "Грешници"
12.07. (понеделник), парк "Гребна база" - "Фатално затишие"
13.07. (вторник), парк "Лаута" - "Курск"
14.07. (сряда), парк "Ротари" в жк Тракия - "Снимка с Юки"
15.07. (четвъртък), парк "Ротари" в жк Тракия - "Жена на война".

Водещ на "Лятно кино в парка" е актьорът Илия Виделинов, който ще се постарае да запознае публиката с любопитни подробности около лентите преди всяка прожекция. Входът е свободен! Всички прожекции започват в 21:00 ч.
Copyright © 2024 Dir.bg.