Започнаха снимките на "Дюн: Част втора"

20.07.2022 г.
Започнаха снимките на Дени Вилньов вече е в Будапеща, където в понеделник, 18 юли, започнаха снимките на  "Дюн: Част втора". Премиерата е насрочена за 17 ноември 2023 г. в IMAX, вкл. в България (разпространител - "Александра Филмс"). Предстоят снимки на локации в Абу Даби, Йордания и Италия, съобщава Variety.

Официалният синопсис от Warner Bros. и Legendary Entertainment за продължението на "Дюн" гласи: "Изследва се митичното пътуване на Пол Атреидски, който се обединява с Чейни и фремените при бойното си отмъщение срещу заговорниците, разрушили семейството му. Изправен пред избор между любовта на живота си и съдбата на вселената, той се стреми да предотврати едно ужасно бъдеще, което само той може да предвиди".

Двете студиа потвърдиха и завръщащия се актьорски състав начело с Тимъти Шаламей като Пол. Номинираният за "Оскар" ("Призови ме с твоето име") 26-годишен американец е в звездната компания на Зендея, Ребека Фъргюсън, Хавиер Бардем, Джош Бролин, Стелан Скарсгард, Дейв Батиста, Шарлот Рамплинг и Стивън Маккинли Хендерсън (в ролята на Туфир Хауът). Потвъдени са и съобщените по-рано нови попълнения - Остин Бътлър ("Елвис") като Фейд Раута и Кристофър Уокън в ролята на император Шадам, плюс Флорънс Пю, Леа Сейду и швейцарската актриса Суейла Якуб (като Шишакли).

Първият "Дюн" на Вилньов излезе на екран миналата есен, спечели 6 Оскара (музика, звук, монтаж, операторско майсторство, сценография и визуални ефекти) и 4 номинации, както и 402 милиона долара при бюджет от около 165 млн. Целият оскаров екип се завръща за втората част, в това число операторът Грейг Фрейзър, дизайнерката на костюми Джаклин Уест, дизайнерът на грим и прически Доналд Моуат, композиторът Ханс Зимър, художничката Патрис Вермет, монтажистът Джо Уокър, супервайзорът по визуални ефекти Пол Ламбърт и супервайзорът по специални ефекти Герд Нефцер.

През февруари режисьорът Дени Вилньов каза в интервю за британското електронно списание Емпайър, че завръщането в същата вселена му помага. "Работя със същия екип, всеки знае какво да прави, знаем какво очакваме да стане. Филмът ще бъде по-предизвикателен, но знаем къде стъпваме. Сценарият е налице, чувствам се сигурен. Единствената неизвестна величина в момента ми е пандемията".
Copyright © 2024 Dir.bg.