"Аватар" (2009) се завръща на екран, 23 септември

24.08.2022 г.
Най-великото приключение така, както трябва да бъде изживяно!

През 2009 година фантастичният епос и носител на три награди Оскар "Аватар" на Джеймс Камерън завинаги промени света на киното. Тринадесет години по-късно, на 23 септември 2022, световният феномен, който с приходи от 2,84 милиарда долара продължава и до днес да бъде най-касовият филм на всички времена, се завръща ексклузивно на голям екран в забележителна, технически подобрена версия (2D, 3D, IMAX 3D и 4DX, дублиран и субтитриран), която ще ни потопи в невероятния свят на Пандора като никога досега.

Вижте трейлър (1:30 мин., субтитри).

Действието се развива през 2154 г., а в центъра на историята е парализираният бивш морски пехотинец Джейк Съли. Той попада във враждебната среда на изпълнения с екзотични форми на живот извънземен свят на Пандора, където се намират и най-големите залежи на един от най-редките и ценни елементи, необходими за разрешаването на енергийната криза на Земята.

Като Аватар, човешко съзнание в извънземно тяло, Съли се разкъсва между два свята, влизайки в отчаяна битка за собственото си оцеляване и това на местните хора На‘ви, които са единственото нещо, стоящо на пътя на алчната организация „Администрация за развитие на ресурсите“ и военната ѝ мощ.

* * * * * * *

Също толкова поразяващ, колкото и преди 13 години, Аватар впечатлява с епични мащаби и невиждани технически достижения - изцяло във функция на вълнуващата история, която печели зрителите по цял свят с пълнокръвните си герои и богатото си идейно и тематично разнообразие.

Освен че феновете на филма ще могат отново да се пренесат на неповторимата Пандора, завръщането на Аватар в кината ще даде възможност на много нови поколения зрители да открият невероятната история на Джейк Съли и Нейтири и да я изживеят по единствения подобаващ начин – на голям екран. Също така, киносъбитието ще бъде и повече от отлична прелюдия към премиерата на следващата част от историята на Пандора – дългоочакваното продължение "Аватаp: Природата на водата", което ще дебютира в кината от 16 декември и дава заявка да бъде още по-грандиозно и впечатляващо.

Режисьор и сценарист на "Аватар" е носителят на „Оскар“ Джеймс Камерън (понат още от "Пришълците", "Бездната", "Терминатор 2", "Титаник"). В ролите са Сам Уърдингтън, Зоуи Салдана, Сигорни Уивър, Стивън Ланг, Мишел Родригес, Джовани Рибиси, Джоуел Дейвид Мур и др.
Продуценти са Джеймс Камерън и Джон Ландау.
Copyright © 2024 Dir.bg.