Филмът "Уроците на Блага" е включен в програмата на филмов фестивал в Аделаида

16.10.2023
Филмът Филмът "Уроците на Блага" е включен в програмата на филмов фестивал в Аделаида (Adelaide Film Festival 2023), който ще се проведе от 18 до 29 октомври, съобщиха в своята страница във Фейсбук от Българското културно-просветно дружество в австралийския град.

В публикацията на Дружеството е представена и кратка анотация на "Уроците на Блага":

"…проследява историята на възрастна вдовица, която след като става жертва на измама и остава без пари за надгробна плоча на покойния си съпруг, самата тя се превръща в престъпник. Награждаваният филм е смятан за един от най-успешните в българското кино и не е за изпускане".

Както БТА писа, режисьорът на филма Стефан Командарев съобщи след премиерата на лентата на кинофестивала "Златна роза" във Варна, че "Уроците на Блага" има много положителни рецензии в чуждата преса и е селектиран за над двадесет фестивала, което означава, че историята в него е вълнуваща и разбираема за всички зрители по света. Той вече бе показан на кинофестивала в Карлови Вари, където спечели три награди. "Уроците на Блага", който е българското предложение за "Оскар", има световен дистрибутор, който вече договаря разпространението му по света, включително в САЩ, каза още Командарев.
Copyright © 2024 Dir.bg.