Прожектират на голям екран в Стара Загора българския филм "Още нещо за любовта"

31.10.2023
Прожектират на голям екран в Стара Загора българския филм Жителите и гостите на Стара Загора ще могат да гледат филма "Още нещо за любовта" на режисьора Магдалена Ралчева. Това става ясно от програмата с предстоящи събития, публикувани на сайта на Регионална библиотека "Захарий Княжески", която е домакин на събитието.

Българската игрална лента е създадена през 2010 година. Сценарист е Георги Данаилов, оператор Александър Лазаров, в ролите се превъплъщават Калин Врачански, Симеон Лютаков, Сепиде Делфоруз (Барджасте), Мария Статулова, Велко Кънев, Йосиф Шамли, Димо Алексиев и др.

Филмът е създаден по действителен случай, а историята пренася зрителите в 1945 година, когато младият д-р Иван Руменов, асистент на разстреляния от Народния съд проф. Александър Станишев (известен учен, хирург, създател на новата българска клинична хирургия, министър на вътрешните работи и народното здраве), е интерниран във Варна. Заминавайки за морския град, Руменов губи възможността да остане до жената, която обича, но печели място в сърцата на други добри хора. Там той се запознава с арменеца фотограф Дикран, любимец на целия град. Чрез Дикран д-р Руменов преоткрива истинското приятелство и радостта от живота.

Прожекцията се организира от Съюза на учените в Стара Загора и Фондация „Будител на Стара Загора” при вход свободен.
Copyright © 2024 Dir.bg.