Петият филм от поредицата "Игрите на глада" дебютира начело на бокс-офис класацията на Северна Америка

20.11.2023
Петият филм от поредицата Екшънът "Игрите на глада: Балада за пойни птици и змии" зае първото място в бокс-офис класацията на Северна Америка с излизането си в киносалоните с приходи от 44 милиона щатски долара през уикенда, съобщиха АФП и Асошиейтед прес, предаде БТА.

Това са много добри показатели за предистория на екшън, каза Дейвид Грос от "Франчайз ентъртейнмънт рисърч".

В петия филм от сагата участват Том Блайн (на мястото на Доналд Съдърланд като Кориолан Сноу), Рейчъл Зиглър, Питър Динклидж, Джейсън Шоурцман. Интригата е съсредоточена около 10-ото издание на "Игрите на глада" в дистопичната вселена на Панем.

Другата премиера на миналата седмица "Тролчета: Бандата се събира" зае второто място в бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 30,6 милиона долара. Анимацията събира отново Анна Кендрик и Джъстин Тимбърлейк, които озвучават главните герои. Филмът е със смесени отзиви в "Ротън томатоус" (60 процента), но младата публика е по-положителна, давайки му "A" в "СинемаСкоър".

След тежкото начало миналия уикенд,  перспективите за "Капитан Марвел 2" продължават да се влошават, пише Асошиейтед прес. Приходите от филма в бокс-офис класацията на Северна Америка сега са 10,2 милиона долара, с които заема третото място, но това е спад от 78%  -  исторически минимум за "Марвел" и съвременни филми за супергерои.

Thanksgiving ("Денят на благодарността") зае четвъртото място с приходи от 10,2 милиона долара. Следват "Нощна смяна във Фреди" с 3,5 милиона долара и The Holdovers ("Останалите") с 2,7 милиона долара.
Copyright © 2024 Dir.bg.