Новите филми на Итън Коен, Каурисмаки и „Присила“ на София Копола на София филм фест в Пловдив

06.03.2024
Новите филми на Итън Коен, Каурисмаки и „Присила“ на София Копола на София филм фест в ПловдивФилми на някои от любимите режисьори на феновете на киното ще видим на предстоящия София филм фест в Пловдив. Фестивалът се открива на 15 март и ще продължи до 31 март на обичайното си място – арт киното на Пловдив LUCKY Дом на киното.

Един от акцентите на предстоящия фест е „Куклички на път“ – дългоочакваното първо солово начинание на единия от култовите братя Коен - Итън Коен.
Две приятелки тръгват на път, за да се разсеят от тъга по поредната раздяла, но идиличното им пътешествие се преобръща, когато срещат група некадърни престъпници. Прожекцията е на 23 март от 20:45 часа.

„Солтбърн“ е едно от най-очакваните заглавия на годината. Филмът получи куп номинации на наградите БАФТА, сред които за най-добър британски филм, главен актьор, актьор и актриса в поддържаща роля.
Студент-стипендиант в Оксфорд се сприятелява с богата фамилия и започва да живее с тях. Това влечение обаче прераства в мания, която разкрива дълбоко заровени тайни. „Солтбърн“ гледаме на 22 март от 18:30 часа.

„Присила“ ще ни потопи в историята на съпругата на Елвис Пресли. Новият филм на София Копола вече събра много положителни оценки от световната критика, сред които награда за "Най-добра актирса" и номинация за „Златен лъв“ от Венеция. Филмът ни води от партито, в което тийнейджърката Присила Болио се запознава с Елвис, германската военна база и приказното имение в Грейсленд. Филмът може да гледаме на 27 март от 18:30 часа.

Легендарният финландски режисьор Аки Каурисмаки също влиза в тазгодишната програма на София филм фест в Пловдив.
„Паднали листа“ е романтична история за двама самотници, които сякаш срещат любовта на живота си, но до щастливия край трябва да преминат през много трагикомични трудности. Прожекцията е на 17 март от 18:00 часа.

Сред другите интересни заглавия в програмата са „Отвлечен“ на Марио Белокио, „Шошана“ на Майкъл Уинтърботъм, новата социална драма на Кен Лоуч „Старият дъб“ и „Чудовище“ от култовия японски режисьор Хирокадзу Корееда.

Билетите са на цени 10 лв и 9 лв – намален за студенти и пенсионери. Карта за 5 прожекции е на цена 45 лв. София Филм фест в Пловдив се провежда със съдействието на община Пловдив.
Copyright © 2024 Dir.bg.