За Декстър Флечър "Две димящи дула" отразява реалния живот

За Декстър Флечър ДЕКСТЪР ФЛЕЧЪР изпълнява ролята на Сапуна - той е единственият член от бандата на Еди, който печели с честен труд парите си, заработвайки ги като главен готвач. Сапуна е наречен по този начин, тъй къто изпитва неистово желание да запази ръцете си чисти от каквато й да е незаконна дейност. Той е човек, който се гордее със своята работа - още по-горд е от факта, че тя е напълно законна. Флечър казва: “Сапуна е главен готвач, който живее напълно изряден живот. Той не иска да омърсява ръцете си, да опетнява името си. Сапуна е и единственият в бандата, чийто живот е в рамките на закона. Впуска се в разни неща, само за да припечели някакви бързи пари, без да иска се оказва впримчен в свада с разни гадни гангстери, като обаче се включва единствено пасивно, а не като участник в някакъв действителен акт на насилие. Той е човекът, който стои от страни и крещи: “Удари му един сега!”
С надеждата, че ще навлезе по-добре в спецификата на характера на героя си, Флечър собственоръчно измисля цяла предистория на живота на Сапуна: “Според мен той произлиза от семейството на хора, живеещи в неогряваната от слънце страна на света. Затова се опитва с всички сили да се разграничи, като стане по-добър от тях. Винаги измислям някаква предистория за своите герои. Това прави постъпките им по-логични. Вижда се развитието им.
А последователност има.” Флечър е британски актьор, добре познат на публиката от игралните филми, телевизията и театралните сцени. Сред заглавията на филми с негово участие са “Джуд”, “The Rachel Papers” (1989, реж. Деймиън Харис), “Lionheart” (1987, реж. Франклин Шафнър), “Човекът слон”, “Дългият Разпети Петък”, “Бъгси Малоун”. Той споделя: “Мисля, че този филм е отражение на реалния живот. Гай е добре запознат с материала върху който работи и търси истиност във всяка една от ситуациите. Доловил е без усилие душевността и стила на живот на персонажите, а това придава на “Две димящи дула” привкус на автентичност.”
Copyright © 2024 Dir.bg.