Ник Моран: Когато стане на 30, човек го очаква една важна партия карти

Ник Моран: Когато стане на 30, човек го очаква една важна партия картиНик Моран играе ролята на водача на бандата - Еди. Той е чаровник, израснал на улицата - ас в играта на карти, който се е впуснал в печеленето на лесни пари. Картите са неговото истинско призвание. Той притежава хъса да залага и желанието да побеждава. Моран споделя: “Еди е срамежлив човек, но в същото време е отворен за света. Живее от печалбите си като картоиграч. Във филма Еди взима решение да се включи в партия игра на карти - убеден е че ще я спечели. Тази игра се превръща в шанс да се спечелят пари - големият шанс за него и за момчетата от бандата му. За нещастие се оказват впримчени в ситуация, която ги сблъсква с поредица събития, излизащи извън границите на нещата, върху които може да бъде упражнен контрол. Гай и аз си имаме една теория - наближаваш тридисетата си годишнина и внезапно изпадаш в паника, чудиш се накъде си тръгнал, къде е мястото ти в този живот. Тогава се появява една партия игра на карти. В случай че бъде спечелена, тя ще се окаже и подходящо начало, за да можеш да продължиш живота си и след тридесетата си година.”

Моран носи в себе си първичното познание, усещането за това как трябва да изиграе ролята си. Както семейството му, така и самият Моран, произхождат от Ийст Енд. Ето какво казва той: “Татко работеше в този район - пренасяше месо. Разказвал ми е различни истории за кръчмите, които е посещавал, за хората с които се е срещал там. Познато ми е и местното наречие. Когато говоря, мога да говоря с ритъма на улицата. Затова и изпълнението на тази роля ми се стори толкова естествено. Ако трябва да бъда честен, се налага да призная, че сценарият беше толкова добър, че всичко което трябваше да направим е просто да се придържаме към него.” Актьорът прекарва известно време в издирване на професионални картоиграчи. Той споделя: “Имам приятели, които работят като крупиета, така че просто посетих няколко казина и наблюдавах хората, които залагат, тяхното поведение. Те излагат много малка част от емоциите си на показ.
В действителност можеш да припечелваш доста добри пари като професионален комарджия. Достатъчно е само да не стоиш прекълено дълго време на едно и също място.” Сред останалите филми с участието на Моран са и “Miss Monday” (1988, реж. Бенсън Лий), “The Future Lasts a Long Time” (1996, реж. Коки Гедроич), “Песента на Бъди”. За “Две димящи дула” той казва: “Този филм е комбинация от фарс и екшън. Ще достигне до съзнанието на всеки един от зрителите си, тъй като е от типа на уестърните - добрите си отиват, отнасяйки печалбата, а лошите са изтребени до крак.”
Copyright © 2024 Dir.bg.