Вини Дожунс : футболист и актьор - две истински "димящи дула" в кариерата

Вини Дожунс : футболист и актьор - две истински ВИНИ ДЖОУНС е Големия Крис - страховития събирач на дългове, способен на насилие без ограничения. В същото това време той е грижовният и любящ баща на Малкия Крис (Питър Макникол), когото държи близо до себе си по всяко време. Джоунс казва: “Големият Крис е събирач на дългове, който работи за Хачет Хари. Изневиделица се появява на разни места из целия филм. Той не е агресивен - само едно хладнокръвно конте, което е в състяние да се справи с всяка пречка, изправила се на пътя му.”

Големия Крис е първият персонаж, за когото има предвиден изпълнител от самото начало: “Бях ангажиран в този филм още докато траеше подготовката за снимките, тъй като бях говорил за тази роля с Гай и Матю преди повече от две години.”

Още в най-ранните си записки Гай си записва, че Големия Крис би трябвало да изглежда като футболиста Вини Джоунс. Така се достига до идеята да го помолят да приеме ролята. Вини Джоунс е футболист от световна класа, който започва своята кариера като професионален спортист през 1988 г. Отначало е бил само играч, а по-късно става и капитан, на някои от най-известните футболни отбори във Великобритания, сред които “Шефилд Юнайтед” и “Челси”. Съвсем наскоро беше избран за треньор на футболният клуб “Куинс Парк Рейнджърс”. Той се оказва изявен талант не само на футболното игрище - Джоунс прави бърза кариера и като филмова звезда. Всяка седмица излиза негова статия в един от националните вестници. Има собствени радио и ТВ шоу-програми. Можем да го видим и в един от епизодите на популярния ТВ сериал “Ellington”. “Две димящи дула” е първият игрален филм с участието на Джоунс. Той споделя: “Онова, което прави този филм успешен, е факта че персонажите изглеждат като хора от действителността - няма нищо прекалено, няма нищо излишно. Има и достатъчно хумор, а аз обичам да се посмея мъничко.”
Copyright © 2024 Dir.bg.