Последни опити за осигуряване на “Оскар” за “Бандите на Ню Йорк

Последни опити за осигуряване на “Оскар” за “Бандите на Ню Йорк”Харви Уайнстайн е известен като един от най-безкомпромисните хора, когато трябва да се лобира филм на неговата компания да спечели “Оскар”. Но дори неговото влияние не успя да предотврати изтеглянето на последната рекламна кампания на “Miramax” за  “Бандите на Ню Йорк” преди церемонията по връчването на наградите “Оскар”.

Членовете на американската Академия по киноизкуства били възмутени когато видели кампанията в пресата, в която имало колона с мнения на различни личности. Сред тях бил и бившият президент на Академията и настоящ неин редови член Робърт Уайз, който насърчавал останалите да гласуват за Мартин Скорсезе в категорията “най-добър режисьор”.

Очевидно това е в противовес с правилата на Академията, според които нейните членове не бива да разкриват за кого са гласували. “Това е безобразно нарушение на правилата на Академията – каза пред Лос Анжелис Таймс нейният президент Франк Пиърсън. – По този начин се опорочава процеса.”
От “Miramax” оттеглиха кампанията си като обясниха, че не са знаели, че нарушават някакви правила.

Със съдействието на списание "Екран"
Copyright © 2024 Dir.bg.