Историята на филма

Историята на филмаБалистик” е плод на увлечението на сценариста Алан МакЕлрой по “историите, скрити под повърхността, на това което обществото вижда представено във вечерните новини”. Дали е истина или не, споделя той “повечето от нас вярват, че има един огромен свят на шпионаж и потайни действия, които се разиграват в международен мащаб, скрити от очите на хората.”  

Сценариста си избира агенцията за отбранително разузнаване (DIA), реално съществуваща американска организация, слабо позната на голяма част от обществото, с цел да подсили атмосферата на потайност в историята. Той се опитва да избегне представянето на други държавни организации, които се преекспонират във филмите. В действителност DIA започва работа през 1961 година. С над 7000 военни и цивилни служещи по цял свят, DIA е част от отдела за отбраната и важен член на американската разузнавателна мрежа. “Но,” игриво подчертава МакЕлрой  “някога да сте чували за тази агенция?”

Режисьорът Кеос е от хората, които не са чували нищо за DIA , преди да се заеме с “Балистик”, но той споделя, че тази анонимност на организацията я прави перфектния избор за филма. “Истината е, че нямам никаква представа за дейността на агенцията” Споделя той с характерното си чувство за хумор, “но в този филм, следват нашия сценарий. Тъй като представяме някои от техните агенти като лоши момчета, силно се надявам някой ден да не почукат на вратата ми.”
Copyright © 2024 Dir.bg.