Запомнящите се роли на Киану Рийвс

Запомнящите се роли на Киану РийвсКиану Рийвс (Нео) е най-известен с ролята си в суперхита “Скорост”. Неотдавна Рийвс игра с Ал Пачино в “Адвокат на дявола”; в екшъна на Андрю Дейвис “Верижна реакция”; в режисираната от Стивън Бейгълман черна комедия “Да почувстваш Минесота”; и във филма за бийт-писателя Нийл Касиди “Без шанс”. Освен това, той партнира на Дензъл Уошингтън, Ема Томпсън, Майкъл Кийтън и Кенет Брана в “Много шум за нищо”.

Преди това го видяхме в “Дракула” на Франсис Форд Копола, в “Мой личен Айдахо” на Гюс ван Сант, в екшъна на Катрин Бигълоу “Критична точка” и в ролята на принц Сидхарта в “Малкият Буда” на Бернардо Бертолучи.

Отрасъл в Торонто, Рийвс играе в множество театрални и телевизионни постановки в родния си град, преди да се премести в Лос Анжелис. Първата му роля, получила широко признание, е във филма на Тим Хънтър “River’s Edge” (1987). После игре във филма на Мариса Силвър “Permanent Record” (1988) и заедно с Ейми Медигън и Фред Уорд в “The Prince of Pennsylvania” (1988, реж. Рон Найсуонър). След това е избран за ролята на невинния кавалер Дансьони във високо оценения филм на Стивън Фриърс “Опасни връзки” с Глен Клоуз, Джон Малкович и Мишел Пфайфър; в комедията “Parenthood” (1989) на Рон Хауърд; в филма на Лорънс Каздън “Обичам те до смърт”.

Зрителите видяха Рийвс в главната роля на романтичен младеж във филма на Джон Амиел “Tune In Tomorrow...” (1990), където негови пъртньори са Барбара Хърши и Питър Фалк.

Други негови запомнящи се роли са тези във фантастичния трилър “Джони Мнемоник” и в драмата на Алфонсо Арау “Любов в облаците”.
Copyright © 2024 Dir.bg.