Какво е Аниматрицата?

Какво е Аниматрицата?Това е ултра-футуристично, незабравимо изживяване, което включва девет кратки анимационни филма, създадени в стила аниме, развит от представители на японската анимация, и издадени на DVD от Warner Home Video (WHV) на 25 юни, 2003.

Тези филми с качеството на игрално кино – всеки с дължина между 6 и 17 минути, ни разказват нови истории за революционния свят на Матрицата, разтърсващата виртуално-реална трилър-екшън трилогия, създадена от сценаристите-режисьори Анди и Лари Уашовски.

Зрителите на Аниматрицатга ще се запознаят с нови детайли от генезиса на Матрицата и ще срещнат нови герои, чиито приключения са втъкани в материята на тези филми.

Аниматрицата е също и ярък експеримент на в областта на “разширяващия” се разказ, чрез което братя Уашовски на течението в поп културата, възпламенило тяхното въображение  -- уникалния японски жанр футуристична анимация, известен като "anime".  

Филмът събира заедно някои от най-уважаваните ветерани и новатори на процъфтяващата и глобално популярна японска анимационна индустрия и ги присъединява към екипа, създаващ  измислената вселена на братя Уашовски.

В отбора участват и двама, работещи в САЩ режисьори, Питър Чънг (Aeon Flux) и Анди Джоунс (Реална Фантазия), чието творчество е силно повлияно от японския анимационен стил “аниме”.

Аниматрицата е резултата от продължило повече от три години близко сътрудничество между братя Уашовски и майстори на анимацията, работещи в студия в Япония, Южна Корея и САЩ. Всеки от режисьорите на отделните епизоди в Аниматрицата е лично избиран от братята, които са автори на сценариите на 4 от епизодите и лично са работили по осъществяването на целия проект -- от първата концепция, до пост-продукцията.
Copyright © 2024 Dir.bg.