Том Дей - майстор в режисирането на екшън-комедии

Том Дей - майстор в режисирането на екшън-комедииПродуцентите избрали Том Дей за режисьор на “Шоуто започва” след успеха на хита му от 2000-та година “Шанхайско слънце”, уестърн комедия за сблъсъка на две култури, майсторски смесваща различни елементи в успешен и забавен разказ. “Той направи много добра екшън комедия, комбинирайки два съвсем различни стила – хумористичния супер-екшън на Джаки Чан и по-предпазливия постмодерен стил на Оуен Уилсън”, казва Саралеги.  


Но да режисира отново екшън комедия не влизало в най-близките планове на Дей. “Исках да направя нещо по-различно”, спомня си Дей. “Не ми се искаше отново да се заемам с комедия”. Но след като прочетох сценария на “Шоуто започва” и чух, че Робърт Де Ниро и Еди Мърфи се интересуват от главните роли, е, както разбирате, това беше предложение, на което не може да се откаже.” Дей се интересувал от сатиричния елемент на историята и от концепцията на телевизионните предавания, базирани на реалността. “Мисля, че този тип телевизия вълнува публиката и й осигурява усещане за непосредственост”, казва той. “Опитахме се да внесем колкото се може повече от тази непосредственост във филма”.


“Другото, което се опитахме да направим с почти всяка сцена”, продължава Дей, “е да снимаме едновременно и на видео, за да използваме после тези записи в процеса на монтажа. Голяма част от филма е за различните гледни точки и за това как истината може да бъде движеща се мишена, и различните техники на снимане ни помагат да илюстрираме това”.
Copyright © 2024 Dir.bg.