Добро утро, Ангели!

Добро утро, Ангели!Ето един наистина добър екшън от ХХІ век. Ако не харесате “Ангелите на Чарли – Газ до дупка” определено страдате от някое долупосочено “заболяване”:

1) Не обичате екшъни (тогава защо влязохте в салона?);
2) Не харесвате Ангелчетата (преглътнете ги в името на забавлението!);
3) Предпочитате по-мускулести приключения (ама много сте консервативни!);
4) Нямате чувство за хумор (без коментар).

Трудно се получава така, че едно продължение да е по-добро от предшественика си и това винаги заслужава аплодисменти, особено в света на екшън-киното.

Разбира се в случая с “Ангелите на Чарли” да бъдеш по-добър не е особено трудно, защото филмът си беше доста глуповат, но пък на кого му пука, щом не е досаден и става купон!

“Газ до дупка” си е запазил най-доброто от първите киноприключения на Ангелите: умишлено търсената бутафорност, добре поддържаната динамика, готините мацки и чувството за хумор.

Към това трябва да прибавите една доста смислена история с драматични обрати (уау!), малко плътност на характерите и искрено пародийно забавление с низ от почтителни и непочтителни намигвания.

Последните са на всяка крачка, като се започне от появата в повече или по-малко второстепенни роли на Деми Мур, Мат Льоблан (“Приятели”), Джон Клийз (напоследък филмите за 007, а иначе ветеран от “Монти Пайтън”), Робърт Патрик (“Терминатор 2: Денят на Страшния съд”), Люк Уилсън (“Кланът Тененбаум”) и певицата Пинк, и се свърши с музикални цитати от “Флашданс”, “Бъч Касиди и Сънданс Кид” и какво ли още не.

За визуалните препратки дори няма да отваряме дума, но са си толкова на място, че ще се спукате от смях, ако ги разпознаете.

Е, ако не сте киноман и тези неща не ви правят особено впечатление, пак си заслужава да гледате филма, защото е истинско свежо забавление с много тупаници, съблазнителни движения на женски тела и постоянни закачки.

Колкото до историята… Два пръстена съдържат строго секретна информация за всички онези, които се намират под закрилата на Програмата за федерални свидетели.

Някой ги открадва и започва да избива хората живеещи под нова самоличност. Тогава Ангелите се намесват.

Това достатъчно ли е? А за малко да пропуснем свежото попълнение – първият Босли (Бил Мъри) имал брат, негър, истински чешит…

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.