Синхронът между професионализъм и талант може да спаси човешки живот - "Колекционерът"

Синхронът между професионализъм и талант може да спаси човешки живот - Линкълн Райм (Дензъл Уошингтън) - детектив от Ню Йорк, специалист по разследване на смъртни случаи, е бил навремето най-добрият криминолог в страната. Автор на множество бестселъри, Райм има набито око за детайла и нюх за доказателствата, което го прави легенда сред полицаите. След почти фатално нараняване при изпълнение на служебния дълг, Райм е прикован на легло, без да може да използва ръцете и краката си и без да има кой знае каква воля за живот.


Жизнерадостната, природно интелигентна полицайка Амелия Донахи (Анджелина Джоли) е само на около двадесет години, но се чувства вече стара. Точно преди да я прехвърлят на скучна позиция зад бюро, последното й повикване като патрул я отвежда до местопрестъпление със зловещо обезобразен труп, където бързият й ум и дръзката й проява на смелост няма да останат незабелязани. Колегите детективи на Райм се опитват да го вербуват за разрешаване на злокобното престъпление, но той набързо ги отпраща като им заявява, че случаят е нагласена работа и не заслужава неговото внимание. След като се запознава с папката с физически доказателства и снимки, Райм внезапно се заинтригува от случая. Защото фотографът, направил снимките, също е уловил сложното послание, скрито в едва забележимите детайли на местопрестъплението… и това е някой, който също като Раймс разбира езика на съдебната медицина. Просто сродна душа. Още на първия ден, след като Амелия е преместена на новата работа, Райм я принуждава против волята й да започне да му помага в разследването на случая. Заедно те разбират, че това убийство не е никаква случайност, а дело на развихреното въображение на опасен престъпник и че всъщност е… само началото.

Неподходящ партньор първоначално, Донахи трябва да е очите, ушите и краката на Райм, докато търси в ужасяващите сцени на престъпления доказателства и докато се надпреварват с времето, за да предотвратят следващото грозно деяние на бруталния убиец. Убиец, който се гаври, като оставя езотерични послания, които Райм и Донахи трябва да разтълкуват в отрязък от време, достатъчен за спасяване живота на следващите жертви.
Copyright © 2024 Dir.bg.