Киноафиш в аванс

31.07.2003 г.
Киноафиш в авансТази година в разгара на лятото, като че ли има по-голям избор от заглавия в киносалоните. Независимо дали ще останете в града или ще се запилеете по морето, август ви предлага няколко нелоши възможности за филмово развлечение. Естествено, преобладават комедиите, както подобава за ваканция, но тук-там се срещат и някои по-сериозни, по-динамични или по-драматични истории.

Репертоарът започва комично лековато с модерните Пепеляшки и техните съкровени желания в Какво искат момичетата и Лизи Макгуайър: Поп звезда. Но веднага след това влиза в действие тежката артилерия Хълк.

Режисьорът на “Тигър и Дракон” Анг Лий се е заел с нелеката задача да възроди един антигерой в морето от комиксови супермъже. Ефектите разбира се са внушителни, особено самият Хълк, но на филма не му липсват трагични прозрения за съдбата на хората, осъдени да бъдат различни.

По същото време Джон Траволта ще се опита да ни изненада с мистерията на един мрачен трилър с многозначителното заглавие Първично. Следва нова порция смях, в компанията на Еди Мърфи и Таткова градина.

За всички почитатели на американския комик ще бъде истинско удоволствие да гледат как двама безработни татковци решават да се надиграват с няколко доста интелигентни за възрастта си хлапета. Познайте, кой ще бъде изцеден в края на деня!? И ако толкова смях не ви е разтресъл вътрешностите, можете да преминете във второ ниво с Всемогъщият Брус.

Джим Кери, който се прави на Господ, определено не е за изпускане. Филмът е изпълнен със забавни реплики, закачки и неправдоподобни ситуации, каквито само срещата с Всевишния може да предизвика. Ако промените за момент регистъра на вкусовете си, от Божията светлина можете да попаднете право в налудничавия мрак на Дейвид Линч. Мълхоланд Драйв e типичен за филмографията на режисьора: тайнствени герои, неясни събития, енигматични обрати и една неповторима, тръпкопобиваща атмосфера.

За разведряване на настроението, присъединете се към звездната компания на Ал Пачино, Ким Бейсингър и Тея Леони във Всички мои познати – една поучителна и снабдена със светски блясък история от живота на богатите и известните.

Ако пък сте жадни за повече екшън и нетърпеливо сте потропвали на педалите на колите си цял месец, ще трябва да потраете още малко, защото Бързи и яростни 2 се задава, но едва към края на август. Е, приятно гледане!
Copyright © 2024 Dir.bg.