Добрите “лоши момчета”

05.09.2003 год.
Добрите “лоши момчета”Освен събирането на Уил Смит и Мартин Лоурънс, “Лоши момчета II” бележи преди всичко завръщането на Майкъл Бей и Джери Брукхаймър -  всемогъщия тандем, чието споменаване предизвиква трепет в бокс-офис класациите по целия свят.

Майк Лаури и партньорът му Маркъс Бърнет са полицаи луди глави, които работят в оперативния отдел за борба с наркотиците в Маями. Винаги на нож помежду си, те формират доста ефикасен тандем, който преследва опасния кубински наркотрафикант Ектор Тапиа.

Скоро задачата им се усложнява от факта, че Майк ухажва съблазнителната сестра на Маркъс, полицайката Сид, заета със собствено разследване на една руска трафикантска мрежа, в която нелегално се е внедрила. Двете линии не закъсняват да се преплетат, когато Тапиа се противопоставя на руснаците и вербува Сид за своя екип, за да й повери операция по пране на пари.

Режисьорът на гръмотевичните “Армагедон” и “Пърл Харбър” продължава кариерата си с “Лоши момчета II” – забавна смес от екшън, словесни двубои и щипка ненатрапчива вулгарност. Екшън сцените са изключително зрелищни, хуморът е от хаплив до саркастичен, а играта на двете звезди е най-доброто попадение на филма. Remarques

През 1995 “Лоши момчета” излезе на екран като скромен полицейски екшън и изненадващо за всички се превърна в блокбастър. Продължението му беше дългоочаквано, а афро-американските актьори междувременно се бяха превърнали в звезди.

Както винаги формулата на Майкъл Бей е базирана на редуването на драматизъм с динамика, както и на бум от зрелищни експлозии. Режисьорските му умения са доказани в няколко върхови постижения на визуална еуфория, сред които се откроява престрелката в една изоставена къща.

Хуморът във филма, подобно на екшъна, също е изключително динамичен, варирайки между яростни престрелки с дебелашки шеги и кинаджийски намигвания на камерата, която се разхожда под полите на момичетата в един клуб.

Уил Смит се чувства напълно в свои води в ролята на Майк Лаури, която му пасва като ръкавица, а Мартин Лоурънс се справя чудесно с неволната си позиция на мишена за (не)приятелски закачки.

Нет Фокус
Copyright © 2024 Dir.bg.