Шон Конъри и неговата лига

02.09.2003 г.
Шон Конъри и неговата лигаТрудно бихме повярвали, че за последен път Шон Конъри е уважил премиера на свой филм в Лондон преди цели 16 г., когато излезе “Името на розата” Преди две вечери обаче той отново премина по червения килим, опънат специално заради него и премиерата на филма му “Лигата на необикновенните”. Той остана изненадан от това колко хора са дошли да го видят.

“Бях трогнат от приема, хората навън са страхотни – каза той пред пресата. – Трябва да ви кажа, че не съм бил подготвен за такава атака от тяхна страна. Те всички бяха страхотни.”

Бъдещите имитатори на актьора подвикваха към него: “Шър Шшшон!”, но колегите му от приключенския филм споделиха, че знаят кой го имитира най-упешно. “Всички освен мен знаеха, че не бива да го имитираме пред самия него – казва Стюърт Таунсенд. – Аз обаче не знаех, че има такава забрана и един ден го изимитирах пред него. Той се разсмя, не ми се обиди.”

Според присъстващите на премиерата журналисти обаче шотландксият актьор Тони Къран, който също участва във филма, заслужава най-силни овации за имитацията на специфичния глас на Шон Конъри. А на въпроса ни кой го имитира най-добре, Конъри отговори така: “Никой не е посмял да ме имитира в мое присъствие, независимо от това какво ви разправят!” А дали самият Шон Конъри не би имитирал някой известен свой колега? “Казвам се Мур – усмихна се той. – Роджър Мур.”

Със съдействието на списание "Екран"
Copyright © 2024 Dir.bg.